Σε διακαναλική συνέντευξη σε περιφερειακά μέσα που έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κυριότερος εκφραστής της μεσαίας τάξης. Όπως είπε, «η μεσαία τάξη έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πολιτική στήριξης που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ή στον αφανισμό της με κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι αν παραμείνει στην εξουσία η Ν.Δ «δεν θα υπάρχουν στη χώρα μας μεσαίοι, θα υπάρχουν πολύ πλούσιοι και πολύ φτωχοί» και ότι «αν έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια Μητσοτάκη, δεν θα έχουμε μεσαία Τάξη». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε πως «αυτό το οποίο επέρχεται είναι μια λαίλαπα, ένα τσουνάμι γι’ αυτό που έγινε σημαία του κ. Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές, τη λεγόμενη μεσαία Τάξη και άρα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή στις 21 του Μάη και επανεκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης, όλα αυτά τα οποία είδαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, θα γίνουν διπλάσια, τριπλάσια και δεκαπλάσια το επόμενο διάστημα. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να έχουμε μια αλλαγή πολιτικής».
Σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της μεσαίας τάξης, είπε: «έχουμε και μια σειρά από μέτρα προστασίας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Έχουμε την αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 €, έχουμε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, στις προγραμματικές μας θέσεις εννοώ. Έχουμε μια άλλη στρατηγική για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, να μπορούν να έχουν χρηματοδοτικά εργαλεία. Το 96% των επιχειρήσεων στη χώρα μας δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό». Μάλιστα στο συγκεκριμένο θέμα, αυτό της χρηματοδότησης, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ιδιαίτερα λέγοντας ότι «από τα 620 πρώτα εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης για δανεισμό -σε δάνεια εννοώ- ξέρετε που έχουν πάει αυτά τα 620; Είδα δημοσίευμα στον ευρωπαϊκό διαδικτυακό τόπο Euractiv: σε 13 μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πρόσβαση σε δανεισμό στις συστημικές Τράπεζες με μεγαλύτερο επιτόκιο και πάνε και παίρνουν το σύνολο των δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης με μικρότερο επιτόκιο για να βγάλουν κέρδος και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας δεν μπορεί να περάσει έξω από τις Τράπεζες!».