Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας αλλά θέλετε να το τσικνίσετε είτε μόνοι είτε με τον σύντροφό σας, υπάρχουν πάντοτε εύκολες λύσεις για να φτιάξετε γρήγορα ένα κρεατοφαγικό γεύμα. Τι θα χρειαστείτε; Μοσχαρίσιες μπριζόλες από τον χασάπη σας και την αγαπημένη μας φριτέζα αέρος. Απλά και γρήγορα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 2-4 μπριζόλες κόντρα (ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάδου σας)
- ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη (και ό,τι άλλα μπαχαρικά θέλετε)
Διαδικασία:
- Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 200°C. Όσο προθερμαίνεται, μαρινάρουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
- Τοποθετούμε τις μπριζόλες στον προθερμασμένο φούρνο και τις αφήνουμε να ψηθούν για 10-20 λεπτά στους 180°C, ανάλογα με το πάχος τους. Όσο πιο λεπτές είναι, τόσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται. Στα μέσα της διαδικασίας γυρίζουμε τις μπριζόλες για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.
- Αφήνουμε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.
Extra tips:
- Οι μπριζόλες πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, οπότε αφήστε τις έξω από το ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι στο μαρινάρισμα μαζί με το ελαιόλαδο. Επίσης, έτοιμα μείγματα για ψητά, φρέσκα μυρωδικά όπως θυμάρι και δενδρολίβανο, θα δώσουν έξτρα αρώματα στο κρέας σας.
- Ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας, το ψήσιμο μπορεί να ποικίλει. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, γυρίστε τις μπριζόλες στη μέση της διαδικασίας, μετά από 5-7 λεπτά ψησίματος.
- Η θερμοκρασία ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο της φριτέζας αέρος που χρησιμοποιείτε, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του δικού σας μοντέλου.
Συνοδευτικό:
Συνοδεύστε τις μπριζόλες με τηγανητές πατάτες. Μπορείτε να τις φτιάξετε στο τηγάνι για να είναι πιο απολαυστικές, αλλά υπάρχει πάντα και η λύση της φριτέζας αέρος για μια πιο υγιεινή εκδοχή.