Εάν αναζητάτε κάτι διαφορετικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, αυτά τα κεκάκια είναι η τέλεια επιλογή.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 200γρ. χαλβά με άρωμα βανίλιας
- 2/3 φλιτζανιού σησαμέλαιο
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 2/3 φλιτζανιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 3 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα και γαρίφαλο σε σκόνη
- ½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Για το γλάσο:
- 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι με στέβια
- 1-3 κουτ. σούπας φυσικό χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε με σησαμέλαιο μια φόρμα για ατομικά κεκάκια ή ξεχωριστές φόρμες μάφιν.
Βήμα 2: Σε ένα μίξερ, χτυπήστε τον χαλβά, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και το κανελογαρίφαλο. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και τα καρύδια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.
Βήμα 3: Μοιράστε το μείγμα στις φόρμες και πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγο σουσάμι. Ψήστε τα κεκάκια για περίπου 25-30 λεπτά.
Βήμα 4: Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο. Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με τη μαστίχα και προσθέστε το ταχίνι. Καθώς ανακατεύετε, προσθέστε σταδιακά όσο χυμό πορτοκαλιού χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα παχύ, λείο μείγμα.
Βήμα 5: Αφού κρυώσουν τα κεκάκια, αφαιρέστε τα από τις φόρμες και περιχύστε τα με το γλάσο.
Καλή απόλαυση!