Αυτός ο μεζές με μύδια σαγανάκι και πιπεριές είναι μια γευστική απόλαυση, ιδανική για την εποχή που τα μύδια είναι γεμάτα και ζουμερά. Συνδυάστε τον με τραγανές τηγανητές πατάτες και μια σαλάτα από χόρτα για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες):
- 1 κιλό μύδια (καθαρισμένα καλά με βουρτσάκι, αφαιρούμε το “γένι” και τα πλένουμε σχολαστικά)
- 2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
- 2 μέτριες πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φετούλες
- 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 60 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε τα μύδια, το σκόρδο και το κρασί. Καλύψτε το τηγάνι με καπάκι και αφήστε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα μύδια δεν ανοίξουν, πετάξτε τα.
- Βγάλτε τα μύδια από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε ένα βαθύ μπολ. Σουρώστε το νόστιμο ζουμί του τηγανιού σε ένα μπολ και κρατήστε το στην άκρη.
- Σκουπίστε το τηγάνι και τοποθετήστε το ξανά στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το ζουμί από τα μύδια στο τηγάνι με τις πιπεριές, ανακατέψτε και αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε τη μουστάρδα, πασπαλίστε με πιπέρι, ρίγανη και όσο μπούκοβο επιθυμείτε. Αφήστε τη σάλτσα να δέσει σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Ρίξτε τα μύδια πίσω στο τηγάνι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!