Το παστέλι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδοσιακά γλυκίσματα της ελληνικής κουζίνας. Εκτός από τη γλυκιά του γεύση, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αποτελεί ένα αγαπημένο σνακ σε κάθε ελληνικό σπίτι. Είναι ιδανικό για να προσφέρει ενέργεια και αίσθημα κορεσμού, χάρη στο βασικό του συστατικό, το σουσάμι.
Αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε το παστέλι μόνοι σας στο σπίτι, με έναν απλό και εύκολο τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Αυτή η απλή συνταγή θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, και είναι τέλεια για όποτε θέλετε να απολαύσετε κάτι γλυκό και υγιεινό, χωρίς να χρειαστεί να περάσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 8 τεμάχια):
- 1 ώριμη μπανάνα
- 100 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση της συνταγής:
- Ξεφλουδίστε την μπανάνα και πολτοποιήστε τη με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πολτός.
- Προσθέστε το σουσάμι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Με μια σπάτουλα, πάρτε λίγο από το μείγμα και σχηματίστε τα παστελάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι τα παστελάκια να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Το αποτέλεσμα θα είναι νόστιμα και υγιεινά παστελάκια που θα απολαμβάνετε χωρίς ενοχές!