Αυτή η ξεχωριστή αλμυρή τάρτα με ντοματίνια δεν απαιτεί ψήσιμο. Η βάση της αποτελείται από τριμμένα παξιμάδια και η γέμιση περιλαμβάνει κρεμώδη τυριά. Είναι ιδανική τόσο για καθημερινά όσο και για γιορτινά τραπέζια.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη βάση:
- 300 γρ. παξιμάδια της επιλογής σας
- 80 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελαδινό
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ
- Χυμός και ξύσμα από 1/2 λάιμ
- Τα φύλλα από 5-6 κλωνάρια θυμαριού
- 350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 20 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- Ελαιόλαδο για ράντισμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Για να φτιάξουμε την κρύα τάρτα με ντοματίνια, τυριά και βάση παξιμαδιού, ξεκινάμε με τη βάση. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα παξιμάδια μαζί με τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν χοντρή σκόνη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας για τάρτα διαμέτρου 24-25 εκ. και πιέζουμε καλά με τις παλάμες μας ώστε να στρώσει ομοιόμορφα.
Για τη γέμιση, χτυπάμε στον πολυκόφτη το κατσικίσιο τυρί μαζί με το χυμό και το ξύσμα λάιμ, τα φύλλα θυμαριού και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, τη στολίζουμε με τα κομμένα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο από πάνω. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!