Ανακαλύψτε μια διαφορετική εκδοχή του καρπουζιού με αυτή την ελαφριά μους, ιδανική για καθημερινά αλλά και επίσημα τραπέζια. Τα φύλλα μέντας προσδίδουν δροσιά, ενώ η αφράτη μαρέγκα απαιτεί προσεκτικό χτύπημα των ασπραδιών.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 700 γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένο
- 6 φύλλα ζελατίνας
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- Παστεριωμένο ασπράδι από 2 αυγά
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 6 φύλλα μέντας, για γαρνίρισμα
- 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο, για γαρνίρισμα
Διαδικασία:
Βήμα 1
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσουν.
Βήμα 2
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με τον πολτό καρπουζιού.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη στραγγισμένη ζελατίνα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα στο μείγμα.
Βήμα 3
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί αφράτη μαρέγκα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
Βήμα 4
- Ανακατεύουμε το μείγμα καρπουζιού με τη μαρέγκα και το γιαούρτι.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σερβίρισμα:
- Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας και παπαρουνόσπορο.
- Απολαμβάνουμε την δροσερή και ελαφριά μους καρπουζιού.
Καλή απόλαυση!