Οι λαδερές μπάμιες με την χαρακτηριστική γλυκιά τους γεύση, μαγειρεύονται με παλαιωμένο βαλσαμικό και φέτα! Το μόνο που χρειάζεται είναι να τις συνοδεύσετε με μπόλικο ψωμί!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό μπάμιες, καθαρισμένες
- 20 ml βαλσαμικό ξίδι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Λίγο μπούκοβο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1: Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρετε τις μπάμιες στο μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνετε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και μεταφέρετε τις μπάμιες σε ευρύχωρο ταψί.
Βήμα 2: Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και 150 ml νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύνετε τις μπάμιες με το μείγμα.
Βήμα 3: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Προσθέτετε στο ταψί τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βήμα 4: Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι οι μπάμιες να απορροφήσουν τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους. Όταν βγάλετε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζετε με τη θρυμματισμένη φέτα και λίγο μπούκοβο και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!