Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή. Μια ομελέτα ιδανική για ένα θρεπτικό και νόστιμο γεύμα, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 3 αβγά
- 35 ml φρέσκο γάλα
- 100 γρ. κατίκι Δομοκού
- 3/4 κ.γ ρίγανη ξερή
- 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρια, κομμένες σε κυβάκια
- 5 ελιές, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε φέτες
- 1/2 πιπεριά χοντροκομμένη
- 1/2 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση της συνταγής:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 3 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αβγά και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και το κατίκι Δομοκού στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε απαλά.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή και απολαμβάνουμε.