Τα ψητά κολοκυθάκια στη φριτέζα αέρος είναι μια νόστιμη και αρωματική προσθήκη στις μεσογειακές σας συνταγές, που προσφέρει χρώμα και θρεπτικότητα στην καλοκαιρινή κουζίνα. Συνδυάζονται εξαιρετικά με τα μυρωδικά της ελληνικής υπαίθρου και συνοδεύουν άψογα κρέας, ρύζι και ψάρι. Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διαιτητικά σνακ του καλοκαιριού, καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Αν περισσέψουν, μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο και να τα απολαύσετε αργότερα, τυλιγμένα με ψητά ντοματίνια και τυρί τύπου cottage σε αραβική πίτα.
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή, που απαιτεί μόνο 10 λεπτά προετοιμασίας και 15 λεπτά μαγειρέματος.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 5 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/4 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα κολοκυθάκια με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την αποξηραμένη ρίγανη, το θυμάρι και το πιπέρι.
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο καλάθι της φριτέζας αέρος και ψεκάστε τα με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήστε τα για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Αν προτιμάτε, μόλις τα βγάλετε από τη φριτέζα, πασπαλίστε τα με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο 10 λεπτά προετοιμασίας και 15 λεπτά μαγειρέματος, καθιστώντας την γρήγορη και εύκολη για κάθε περίσταση.