Ένα υπέροχο πιάτο, που συνδυάζει τα θρεπτικά βλίτα με τη γευστική φέτα και τις πατάτες, φέρνοντας στο τραπέζι τα αρώματα του καλοκαιριού.
Υλικά που θα χρειαστούν ( για 4 μερίδες):
800γρ. βλίτα
50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
800γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους
10 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
350γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1: Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ζεματίζετε τα βλίτα για 1 λεπτό. Αμέσως μετά, τα μεταφέρετε σε κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους και τα στραγγίζετε καλά.
Βήμα 2: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Βήμα 3: Προσθέτετε τις κομμένες ντομάτες στην κατσαρόλα και τις μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Έπειτα, ρίχνετε τα βλίτα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα βλίτα και να γλασάρει η ντομάτα.
Βήμα 4: Όταν τα βλίτα είναι έτοιμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και θρυμματίζετε από πάνω τη φέτα. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!