Το κοτόπουλο, είτε χύμα είτε συσκευασμένο, δεν πρέπει να πλένεται πριν το μαγειρέψετε. Η πρακτική αυτή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης παθογόνων μικροοργανισμών, όπως η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτήριο, στο νεροχύτη σας. Η μόλυνση από αυτούς τους μικροοργανισμούς μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση και άλλες σοβαρές ασθένειες.
Για την απόψυξη του κοτόπουλου, οι τρεις ασφαλείς τρόποι είναι η απόψυξη στο ψυγείο, η απόψυξη σε κρύο νερό και η απόψυξη στο φούρνο μικροκυμάτων. Είναι σημαντικό να ελέγχετε την κατάλληλη θερμοκρασία ψησίματος του κοτόπουλου για να αποφύγετε την μόλυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς.
Μετά την απόψυξη, έλεγχος της σάρκας για να βεβαιωθείτε ότι έχει ξεπαγώσει σωστά και μαγείρεμα σε θερμοκρασία άνω των 70°C για τουλάχιστον 2 λεπτά είναι απαραίτητα βήματα για την ασφαλή κατανάλωση του κοτόπουλου.
Η προετοιμασία του ωμού κοτόπουλου προϋποθέτει την τήρηση υγιεινών πρακτικών και την μαγειρική του σε κατάλληλη θερμοκρασία για την αποφυγή μόλυνσης. Με αυτούς τους τρόπους, μπορείτε να απολαύσετε το κοτόπουλο με ασφάλεια και να αποφύγετε ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία.