Το σκορδόψωμο είναι ένα λαχταριστό ορεκτικό που μπορεί να απολαύσετε ως σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η φριτέζα αέρος έρχεται να διευκολύνει την παρασκευή του, ολοκληρώνοντάς τη μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο γρήγορη, αλλά και πιο υγιεινή, καθώς χρησιμοποιεί λιγότερο βούτυρο από την παραδοσιακή εκδοχή. Με μερικές προσθήκες ή τροποποιήσεις στα υλικά, μπορεί να καλύψει όλες τις γευστικές προτιμήσεις.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 μπαγκέτα
- ½ κούπα βούτυρο, λιωμένο
- ¼ κούπα ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλιά γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
Εκτέλεση της συνταγής:
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.
- Κόψτε τη μπαγκέτα στη μέση κατά μήκος.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον αποξηραμένο μαϊντανό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με ένα μαχαίρι, απλώστε το μείγμα βουτύρου στο εσωτερικό κάθε κομματιού της μπαγκέτας.
- Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας στο καλάθι της φριτέζας αέρος και ψήστε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Αφαιρέστε τα κομμάτια από τη φριτέζα και σερβίρετε αμέσως.
Αν κάνετε περισσότερη ποσότητα, αποθηκεύστε το υπόλοιπο σε ένα τάπερ στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
Για μεγαλύτερη διάρκεια, τοποθετήστε το μείγμα βουτύρου σε ένα σακουλάκι τροφίμων και φυλάξτε το στην κατάψυξη για έως δύο μήνες.