Ετοιμάστε μια υπέροχη, δροσερή και αρωματική μους λεμόνι. Το τραγανό μπισκότο λεμονιού που βυθίζεται μέσα στη μους είναι η εξαιρετική πινελιά που κάνει όλη τη διαφορά σε αυτό το γλυκό, τόσο οπτικά όσο και γευστικά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τα μπισκότα λεμονιού:
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 150 γρ. αλεύρι
Για τη μους λεμονιού:
- 170 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. χυμό λεμόνι
- 170 γρ. αυγά (περίπου 3 μεγάλα αυγά)
- 170 γρ. βούτυρο
- 450 γρ. σαντιγί
Για την κρέμα τσαγιού:
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 σακουλάκι τσαγιού Earl Grey
- 30 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1: Παρασκευή Μπισκότου Λεμονιού
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το κρύο βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι χρησιμοποιώντας το εξάρτημα φτερού, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει αμμώδη υφή.
- Προσθέτουμε το αυγό σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βήμα 2: Παρασκευή Μους Λεμονιού
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα αυγά.
- Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε την κρέμα στους 82°C, χρησιμοποιώντας θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε το μείγμα.
- Όταν η κρέμα κρυώσει ελαφρώς (περίπου στους 60°C), ενσωματώνουμε το παγωμένο και τεμαχισμένο βούτυρο με τη βοήθεια ραβδομπλέντερ.
Βήμα 3: Παρασκευή Κρέμας Τσαγιού
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το σακουλάκι τσαγιού και αφήνουμε να εκχυλιστεί για 3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το σακουλάκι τσαγιού και παγώνουμε την κρέμα μέχρι να φτάσει στους 4°C.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα στο μίξερ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει.
Βήμα 4: Σερβίρισμα
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα τσαγιού σε κάθε ποτήρι με τη μους λεμονιού.
- Διακοσμούμε με ένα μπισκότο λεμονιού.
Καλή απόλαυση!