Το κλασικό και αγαπημένο ταίριασμα της φέτας και του καρπουζιού αποκτά νέα διάσταση σε αυτή τη σαλάτα, με την προσθήκη αβοκάντο για μια πιο χορταστική πινελιά.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες:
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1/2 μικρή πιπεριά τσίλι (ή ολόκληρη αν προτιμάτε τα καυτερά)
- Τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
- 2 αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 εκ. (τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε λίγο πριν το σερβίρισμα για να μη μαυρίσουν)
- 500 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένο σε κύβους 2 εκ. (το βγάζουμε από το ψυγείο τελευταία στιγμή για να διατηρηθεί δροσερό)
- 1-2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 40 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
- Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε απαλά το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι, τον μαϊντανό, τη φέτα, το αβοκάντο και το καρπούζι.
- Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση.
- Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε αμέσως, απολαμβάνοντας τη δροσερή και χορταστική σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!