Ετοιμάζουμε τέλεια brownies στη φριτέζα αέρος χωρίς τσιγκουνιές στη σοκολάτα! Βάζουμε άφθονη σοκολάτα σε διάφορες μορφές και απολαμβάνουμε αυτό το λαχταριστό γλυκάκι κάθε στιγμή της ημέρας. Η διαδικασία είναι απλή και χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για την προετοιμασία των υλικών και περίπου μισή ώρα για το μαγείρεμα στη φριτέζα αέρος. Ας δούμε πώς να φτιάξουμε αυτό το θεϊκό brownie και πριν ξεκινήσουμε, ας μελετήσουμε το μυστικό για ακόμα πιο νόστιμα brownies:
Υλικά που θα χρειαστείτε για 8 άτομα:
- 125 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
- 2 αυγά
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 80 γρ. αλεύρι απλό
- 20 γρ. κακάο σε σκόνη
- 40 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά. Σε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ που χωράει στη φριτέζα, στρώνουμε λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε τη φριτέζα στους 160°C. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να πήξουν και να γίνουν κρεμώδη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο και ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας.
- Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 25 με 35 λεπτά μέχρι να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε τετράγωνα.
Καλή απόλαυση!
Σημειώσεις:
- Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας.
- Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό με ζουμερή σοκολατένια καρδιά και συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό.
- Για ομοιόμορφα κομμάτια, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.