Αυτή η δροσερή και κρεμώδης ντοματόσουπα με πικάντικη πιπεριά τσίλι είναι ιδανική ως πρώτο πιάτο ή ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα. Δείτε τη συνταγή:
Υλικά που θα χρειαστείτε για 6 μερίδες:
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 80 γρ. μπαγιάτικο λευκό ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και χοντροκομμένη
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
- 30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 1 μικρό τρυφερό αγγουράκι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 ντοματίνια, κομμένα στα 4
Εκτέλεση της συνταγής:
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες μαζί με το ψωμί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γαρνιτούρας σε ένα μπολ.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και στολίζουμε με όση από τη γαρνιτούρα επιθυμούμε.
Καλή σας απόλαυση!