Αυτή η εύκολη συνταγή για πάστα ελιάς με ρίγανη απαιτεί μόλις τέσσερα απλά υλικά: ελιές χωρίς κουκούτσι, σκόρδο, φρέσκια ρίγανη και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Υλικά που θα χρειαστείτε (Για ένα βάζο των 500 γρ.):
- 500 γρ. ελιές Καλαμών (μαύρες ή πράσινες), μεγάλες και σαρκώδεις
- 1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ή θρούμπι (ξερά)
Εκτέλεση της συνταγής:
- Πλύνετε καλά τις ελιές, αφαιρέστε τα κουκούτσια και χοντροκόψτε τις.
- Ρίξτε τις ελιές στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Αν χρησιμοποιείτε σκόρδο, προσθέστε το επίσης. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν την υφή μιας λείας πάστας.
- Μεταφέρετε την πάστα σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά και φυλάξτε τη στο ψυγείο. Κάθε φορά που αφαιρείτε κάποια ποσότητα, γεμίστε το βάζο με λίγο ελαιόλαδο για να καλύψετε την επιφάνεια της πάστας, προστατεύοντάς την από τον αέρα.
Η πάστα ελιάς διατηρείται φρέσκια για περίπου ένα μήνα στο ψυγείο. Μετά από αυτό το διάστημα, η γεύση της μπορεί να αλλοιωθεί.