Η μαϊντανοσαλάτα, με την έντονη γεύση του μαϊντανού και του σκόρδου, μπορεί να συνοδεύσει άψογα πολλά πιάτα, όπως μια πράσινη σκορδαλιά.
Υλικά που θα χρειαστείτε (Μερίδες: 4-6)
- 1 μάτσο μαϊντανός, χωρίς τα κοτσάνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- 250 γρ. λευκό ψωμί, βρεγμένο και καλά στυμμένο, σε τρίμματα
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
- Ξεκινήστε χτυπώντας στο μπλέντερ τον μαϊντανό μαζί με το σκόρδο, το ξίδι και το αλατοπίπερο.
- Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, προσθέστε σταδιακά το ψωμί μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, όπως θα κάνατε για να φτιάξετε μαγιονέζα, μέχρι να αποκτήσει η μαϊντανοσαλάτα μια κρεμώδη υφή.
Απολαύστε τη μαϊντανοσαλάτα σας ως συνοδευτικό με κρέας, ψάρι, ή ακόμα και απλά αλείψτε τη σε φέτες ψωμιού.