Στη σκιά της πρόκλησης προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δημοσιοποίηση του κόστους ανακαίνισης των υπουργείων και του Μαξίμου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Τρίκαλα, ξαναμίλησε για αμετανόητες κυβερνητικές πρακτικές .
«Ακούσαμε ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δίνει με ανάθεση 37.000 ευρώ για να σβήνουν τα φώτα της περιφέρειας. Μαθαίνουμε επίσης για την κα Κεφαλογιάννη ότι ξοδεύτηκαν 87.000 ευρώ για ανακαίνιση των γραφείων της, με ακριβά χαλιά. Πόσοι άλλοι υπουργοί και το Μέγαρο Μαξίμου άραγε;», αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών και την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες συγκάλυψης. «Απέρριψαν την πρότασή μου για προανακριτική επιτροπή βασισμένη στο πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, που κατονομάζει τον κ. Καραμανλή ως υπεύθυνο για τη μη υλοποίηση της σύμβασης της τηλεδιοίκησης. Δεν έμαθαν τίποτα. Το 2009 μας παρέδωσαν μια χώρα χρεοκοπημένη οικονομικά, τώρα θα παραδώσουν μια χώρα χρεοκοπημένη θεσμικά», συμπλήρωσε.
Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για πολιτική αυτονομία, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι άλλοι “έχτισαν γέφυρες” είτε με τη Δεξιά είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εγώ δεν έκανα τέτοιες κινήσεις, ούτε πριν εκλεγώ ούτε τώρα. Αν θέλετε γέφυρες, όχι σ’ εμένα».
Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δυόμισι χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα έχει ξεφύγει από το ρόλο του συμπληρώματος, ανακτώντας τον ιστορικό του ρόλο ως προοδευτικός αντίπαλος της Δεξιάς. «Για να έχουμε αυτή την ευκαιρία, πολλοί από εμάς επενδύσαμε στην ενότητα και ανοίξαμε το κόμμα σε νέες φωνές», τόνισε.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το κόμμα έχει επανέλθει ως ισχυρή δύναμη και είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, είτε ψήφισαν Νέα Δημοκρατία είτε ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «εκείνοι που μας έσπρωχναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στα δύσκολα, δεν έχουν θέση στο κόμμα όσο είμαι Πρόεδρος».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις μεγάλες διαφορές στήριξης μεταξύ των περιφερειών και της Αθήνας, επισημαίνοντας ως στόχο να διορθωθεί αυτή η ανισότητα. «Υπάρχει άλλο κόμμα που έχει 30% στην Κρήτη και μόλις 8% στην Αθήνα; Αυτό πρέπει να αλλάξει», κατέληξε.