Η κολοκύθα έχει καθιερωθεί στην ελληνική ζαχαροπλαστική με παραδοσιακές πίτες και γλυκό του κουταλιού, αλλά έφτασε η στιγμή να εξερευνήσουμε νέες απολαυστικές επιλογές, όπως τα muffins κολοκύθας. Αυτά τα γλυκίσματα, που θυμίζουν carrot cake, είναι εύκολα στην παρασκευή και ιδιαίτερα υγιεινά.
Για την επιτυχία των muffins, φροντίστε ο πουρές κολοκύθας να μην περιέχει πολύ νερό. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη ψημένη κολοκύθα σε συσκευασία από το σούπερ μάρκετ και να την πολτοποιήσετε, ή να ψήσετε κολοκύθα στο φούρνο, μια πιο οικονομική επιλογή. Κόψτε την κολοκύθα στη μέση, αφαιρέστε τα σπόρια και ψήστε τη σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να μαλακώσει. Πολτοποιήστε τη σάρκα και καταψύξτε τη σε μερίδες για μελλοντική χρήση.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 24 κομμάτια:
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα κακάο σε σκόνη
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κούπες πουρές κολοκύθας
- 4 μεγάλα αυγά
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κούπα σταγόνες κουβερτούρας
- 1 κ.σ. pumpkin spice
Για το pumpkin spice:
- 1 κ.γ. αλεσμένη κανέλα
- 4 κ.γ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. αλεσμένο τζίντζερ
- 1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
Εκτέλεση της συνταγής:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το pumpkin spice, ανακατεύοντας καλά.
- Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε τα στερεά υλικά στο μείγμα του μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Λαδώστε φορμάκια και γεμίστε τα μέχρι τα ¾. Τα muffins δεν φουσκώνουν πολύ.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά.
Καλή απόλαυση!