“Δεν είναι μόνο η Βρετανία που αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις. Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, και δεν είναι λίγες οι χώρες που αντιμετωπίζουν τη μετανάστευση ως μια πραγματικότητα. Αν θυμηθούμε το παρελθόν, θα δούμε πώς η Ελλάδα αντιμετώπισε τα οικονομικά της προβλήματα και ταυτόχρονα αντιμετώπισε τον ρυθμό της μετανάστευσης που έφτανε στις ακτές της. Ο άνθρωπος που θεωρείται ότι συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας του και που απέσπασε την επικροτηση της πλειονότητας των πολιτών του στις πρόσφατες εκλογές, είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.”
Με αυτά τα λόγια, η Βρετανίδα δημοσιογράφος Λόρα Κένισμπεργκ υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη δημοφιλή της εκπομπή στο BBC “Κυριακή με την Λόρα Κένισμπεργκ”. Στη συνέχεια, οι ερωτήσεις εστιάστηκαν στο θέμα της μετανάστευσης και στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Ειδικά όσον αφορά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα βρεθεί μια λύση. Επισήμανε ότι το θέμα των Γλυπτών δεν αφορά απλώς την επιστροφή αρχαιοτήτων στην πατρίδα τους, αλλά και την επανένωσή τους. “Είναι σαν να χωρίζεις τη Μόνα Λίζα στη μέση. Ένα κομμάτι πηγαίνει στο Βρετανικό Μουσείο και το άλλο στο Λούβρο. Πιστεύετε ότι όσοι το βλέπουν θα το αξιολογήσουν όπως αρμόζει; Αυτό συμβαίνει με τα Γλυπτά του Παρθενώνα”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
“Δεν έχουμε σημειώσει την πρόοδο που θα θέλαμε στο θέμα αυτό. Αλλά είμαι υπομονετικός και ελπίζω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου θα επιτύχουμε”, κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.