Οι Μεξικανοί παραδοσιακά φτιάχνουν το γουακαμόλε στο γουδί, αλλά το αβοκάντο μπορεί εύκολα να λιώσει και με ένα πιρούνι. Αυτό το δροσερό και πικάντικο ντιπ προετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Το μόνο που χρειάζεστε μετά είναι μερικές τορτίγιες και μια μπίρα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 ή 2 λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμύδι
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό)
- Αλατοπίπερο
Διαδικασία:
- Καθαρίζουμε και λιώνουμε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από τα λάιμ, ανάλογα με το πόσο ξινό θέλουμε το γουακαμόλε μας.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, την καυτερή πιπεριά, τον φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό), το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Απολαύστε το γουακαμόλε με τορτίγιες και μπίρα!